Serdar Özler Göz Kliniği bebeklere, çocuklara ve erişkinlere detaylı olarak hemen hemen her göz hastalıkları konusunda tetkik ve tedavi imkanına sahiptir. Ayrıca Klinik hastalarına tanısal ve tedavi amaçlı geniş spektrumlu bir yüksek teknoloji sunar.Tam gün hizmet veren kliniğimiz hastalarımıza oftalmoloji ve optometri alanlarının tıbbi ve cerrahi konularında geniş imkanlar sağlar.

COVID-19/ CORONAVİRÜSE KARŞI MUAYENEHANEMİZDEKİ ÖNLEMLER

1. RANDEVU ALIRKEN

Günün ilk birkaç randevusunu daha yaşlı ve daha yüksek riskli hastalarımıza ayırıyoruz. Yüksek riskli hastalar 60 yaş ve üstünde olup diyabet, hipertansiyon, kalp hastalığı, akciğer hastalıkları ve bu hastalıklarla bağlantılı obezite gibi düşük bağışıklık sistemine sahip olan kişilerdir.

Hastalarımızın  mümkün olduğu kadar refakatçi getirmemeleri ve getireceklerin de dışarıda beklemelerini önermekteyiz. Randevular için  2 adet bekleme salonumuz mevcuttur. Çok küçük çocuk ve çok yaşlı için 1 refakatçı alınacak diğer hastalara mümkünse refakatçı alınmayacaktır. Muayene bekleme salonunda bekleyen hastaları sınırlı tutmak için özellikle gayret gösterilecektir.  Bekleme salonlarında beklerken sosyal mesafe kurallarına göre oturma sağlanacaktır.

Çok acil durumlarda istihap haddimiz 2 ayrı bekleme salonunu ve 2 ayrı muayene odası olmak üzere en fazla 4 grup hastayı klinikte bulunabiliriz. Ancak bu koşullarda 1 hasta ve refakatçisi klinik içinde tetkiklerden geçerken veya sekreteryada bulunurken diğer gruplar kesinlikle ayağa kalkmamakta, ortada dolaşmamakta ve odalarını terk etmemektedirler.

Hastalarımız iyi havalandırılmış ortamda tutulacaktır.

Hastalarımıza website bilgimize ( www.serdarozler.com.tr ) ulaşabilecekleri SMS ile muayenehaneye geliş kriterlerinizi belirtmekteyiz. Lütfen dikkate alınız.

Soğuk algınlığı veya grip belirtileriniz varsa veya COVID-19 bulgularından endişe edenler ya da COVID-19’lu bir hastayla temas edenler göz muayenehanesine gelmeden önce aile hekimine başvurmalıdırlar.

Acilen dikkat edilmesi gereken COVID-19 bulguları şunlardır: (bunlarla kısıtlı olmayıp acil tıbbi yardım gerektirir)  Ateş 38°C üzeri, nefes almada güçlük, öksürük, göğüste israr edici ağrı veya basınç hissi, yeni başlayan dalgınlık ve uyanmada zorluk, mavimsi yüz veya dudaklar.

2. ÇALIŞANLARIMIZ MUAYENEHANEYE GİRERKEN

Çalışanlarımız gerektiğinde özel kişisel korunma ekipmanları kullanmaktadırlar. Bunlar maske, gözlük, tulum, galoş, eldiven, plastik yüz korumadır. Kliniğimizdeki ultraviyole lambalı sistemlerle 5 dakikada dezenfeksiyon yapılabilmektedir. .

Hastaların temassız termometre ile ateşi ölçüp 38°C üzerinde olanlar, öksürük, nefes darlığı varsa bu hastalar kliniğe alınmayacaklardır. (CDC 100.4°F) (COVID-19  konjonktivit-göz kızarıklığı ilk bulgulardan olabilir)

Çalışanlar muayenehane ilk geldiklerinde, her hastadan önce ve sonra, yemekten önce ve tuvaletten sonra 20 saniye mutlaka ellerini sabunlayacaklardır. Dezenfeksiyonda CDC’ye göre %70 üzerinde alkol bazlı dezenfektanlar (kolonya gibi) kullanılabilir. Eller tek kullanımlık kağıt havlulara silinmelidir.

Hastalarla klinikteki gereksinimler dışında temastan kaçınılacak, el sıkılmayacak ve sosyal mesafeyi korunacaktır.

3. HASTALARI İÇERİ ALIRKEN

Hastalar kliniğimize maskeyle geleceklerdir. Hasta girerken önce galoş giyecek ve hastanın ateşi ölçülecektir. Ateş yüksekliği hastalık tanısı koymakta tek kriter değildir. CDC’ye göre 38°C sınırdır.

Muayenehane girişine hastalara kendilerinde soğuk algınlığı bulguları, COVID-19 lu bir hastayla temas öyküsü varsa girmemeleri konusunda uyarılacaklardır. Eğer klinikte COVID-19 şüphesi farkedilirse hemen sıkı önlemler altında hastalar acil servise yönlendirileceklerdir. Gözlerinde kızarıklık varsa COVID-19 açısından özellikle dikkat edilecektir.

Hastalar gelir gelmez banyoda ellerini mutlaka en az 20 saniye sabunlayacaklar veya %80 alkol içeren kolonya ya da %60-70 alkol içeren dezenfektanlarımızla dezenfekte edeceklerdir.

4. SEKRETERYA VE MUHASEBE

Ödemeler esnasında mesafe uzak olacaktır.  Lütfen el sıkışmayınız. Konuşmalarda hep sosyal mesafe korunmalıdır.

Çalışan herkes tek kalem kullanacaktır. Kalemler her kullanımdan sonra alkolle dezenfekte edilecek ve kurumaya bırakılacaktır.

Çalışanlar sadece 1 telefon ve 1 bilgisayar kullanacaklardır. Kendi aralarında da sosyal mesafeyi koruyacaklardır. Telefon veya bilgisayarları değiştireceklerse her kullanımda mutlaka dezenfekte edeceklerdir.

Mümkün olduğu kadar tek kullanımlık malzemeler kullanılacaktır aksi halde ultraviyole sterilizasyon cihazımızda gereken malzemelerin hepsi 3 dakikada UV ışık ile sterilize edilecektir.

Hastalarımıza her zaman whatsupp gibi uzaktan yardım imkanları sunmaktayız.

Çalışanlarımızın acil telefonları her zaman hastalarımızın ulaşabilmeleri için görünür bir yere asılmıştır.

5. BEKLEME SALONUNDA

Muayenehanemize tek giriş tek çıkış vardır.

Her hastadan sonra bekleme salonu ve muayene odası dezenfekte edilecektir. Sık dokunulan yerler mümkün olduğu kadar çok dezenfekte edilmektedir. (kapı kolları, musluklar gibi)

Bütün cihazları bulunan en iyi dezenfektanlarla temizlemekteyiz. (en iyisi sulandırılmış çamaşır suyu veya %70 üzerinde alkol solüsyonudur)

6. MUAYENE VE TETKİK ODALARI

Mümkün olduğu kadar tek kullanımlık malzemeler kullanmaktayız.

Biyomikroskopta, foropterde ve hastayla karşılıklı oturduğumuz tüm cihazlarda hastalarla aramızda jelatin engeller kullanmaktayız. Hasta muayenelerinde hasta gözlükleri uzaktan kumanda ile ayarlandığından hastayla yakınlaşmamaktayız. Konuşurken mesafemiz maske ve yüz siperliği olmasına rağmen 3 metre olup karanlıkta çalışmamız gerektiğinde otomatik hava dezenfekte edici sistemlerimiz devreye girmekte onun dışında pencereler mümkün olduğu kadar açık çalışmaktayız. Klimalarımızda hava türbülansı yaratmamak amacıyla klimalar ancak hasta bulunmayan odalarda çalıştırılmaktadır.

Konjonktivit -kırmızı göz var mı kontrol ediyoruz. Bu bir COVID-19 bulgusu olabilir.

Göze değmesi gereken cihazları (Tonometre-ultrason gibi)  her defasında dezenfekte etmekteyiz. Hidrojen peroksit bunlar için idealdir. Havaya virüs yaymasını en azda tutmak için gerekmedikçe havalı tonometreleri kullanmamaktayız.

Her hasta arasında tüm sistemlerimiz tek tek dezenfekte edildikten sonra diğer hastayı almaktayız.

Hastalar şikayetlerini bir kez söyledikten sonra cihazlardayken muayene tamamen bitinceye kadar hastalarımıza konuşmamalarını özellikle belirtiyoruz. Bu yakın konuşmalar bulaşma riskini arttırmaktadır. Konuşmalarımızı 3 metre mesafedeyken yapma konusunda hastalarımızı özellikle uyarmaktayız.