İngilizce “Vascular Endothelial Growth Factor” kelimelerinin baş harflerinden oluşan VEGF adlı madde salındığı noktada damar endotel hücrelerini uyararak yeni damar oluşumunu sağlar. Gözde yaşa bağlı makula dejenerasyonunda da bu maddenin salındığı ve koroid bölgesinde yeni damarların ortaya çıktığı gösterilmiştir. Yakın zamanda yapılan araştırmalar sonucunda bu yeni damar oluşumunu tetikleyen molekülün görev yapmasını engelleyen ilaçlar geliştirilmiştir. Adına antiVEGF adı verilen bu grup ilaç yeni damar oluşumunu engelleyerek retinada kanamalara, sızıntılara ve buna bağlı şişmeye engel olabilmektedirler. Günümüzde etkinliği gösterilmiş 3 ilaç ticari olarak mevcuttur.

Klinik kullanıma girme sırası bakımından bu üç ilaç Avastin / Altuzan (bevasizumab), Macugen ve Lucentis (ranitizumab)’tır. Bu ilaçlar arasında küçük moleküller farklılıklar olup buna bağlı klinikte farklı sonuçlar ve tecrübeler elde edilmektedir. Aslında kolorektal kanser için geliştirlmiş olan Avastin / Altuzan adlı ilaç bir antiVEGF olması sebebiyle yaşa bağlı makula dejenerasyonunda denenmiş ve  etkinliği saptanmıştır. Bu ilaçın fiyatı diğerlerine göre çok düşük olmakla birlikte bu ilacın göz hastalıkları için ruhsat onayı bulunmamaktadır. Bu ilacı geliştiren aynı üretici firma göz kullanımı için Lucentis adlı kullanıma sokmuştur.

İlacın uygulaması diğer intravitreal ilaçlar gibi steril ortamda yapılması gerekmektedir. İşlem göz içine bir enjeksiyonda olsa adından korkulduğu kadar zor ve ağrılı bir yöntem değildir. Hastanın enjeksiyonu takiben kısa bir süre klinikte beklemesi yeterli olup günlük aktivitelerine dönmekte bir sakınca bulunmaz.. Steril şartlar altında doğru ilaç uygulaması yapıldığında ciddi bir komplikasyon olan göz içi enfeksiyonu (endoftalmi) riski binde birler seviyesine inmektedir. Bunun dışında intravitreal enjeksiyonlarda göz içi basıncı artışı olabilir. Ancak bu durum genelde geçicidir ve göz basıncı belli bir süre sonra kendiliğinden normale döner.