KATARAKT


Katarakt, gözün normalde berrak ve saydam olan lensinde görülen bir bulutlanma veya opaklaşmadır.

Belirgin olduğu durumlarda bu bulutlanma retinaya gelen ışık hüzmesini engelleyerek görüşün bulanıklaşmasına yol açar. Kataraktın çeşitli tipleri bulunmaktadır. Çoğu formu erişkin yaşlarda ortaya çıkar…

LAZER

Lazerler tıpta en sıklıkla göz hastalıklarında kullanılmaktadır.

Çeşitli göz hastalıklarında değişik tipte kullanılan lazerler mevcuttur.

Kullandığımız lazerler ve kullanım alanlarını web sitemiz üzerinde inceleyebilirsiniz…

GLOKOM

Glokom, optik sinirin sık rastlanan bir bozukluğudur. İki ana tipe ayrılmaktadır.

Açık açılı glokom en sık görülen şekli olup, vakaların %90’ını oluşturmaktadır ve yaşlanmayla ilglidir. Birey yaşlanmaya başladığında, gözün direnaj sistemi çalışması gerektiği kadar etkin görev yapamamaya başlar…

Devamı

RETİNA-DİABET

 

Diabet, şekerin yetersiz metabolizması ile karakterize edilen bir endokrin bezi hastalığıdır. Gözü birincil olarak retinadaki kan damarlarını zarara uğratarak etkiler. Kişinin diabetik durumu devam ettikçe ve özellikle tedavi ertelenip, yetersiz kaldıkça….

Devamı

KONTAK LENS

Kontakt lens uygulanmasını arzu eden hastalarımızın rutin göz muayeneleri yapıldıktan sonra gerekirse kontakt lens uygunlukları Pentacam korneal topografi ve tomografi cihazımız ile kornea tabakası haritası çıkarılarak değerlendirilir.

Hastaya en uygun kontakt lens hassas bir şekilde saptanır…

Devamı

ÇOCUK GÖZ MUAYENESİ

Çocuklardaki göz problemlerini teşhis etmek zordur çünkü çocuklar görmelerinin normal olduğunu sanırlar ve genellikle şikayet etmezler.

Görsel gelişimin sağlıklı olduğunu anlayabilmenin en iyi yolu doğumdan kısa bir süre…

Devamı

 

ÇOCUK GÖZ MUAYENESİ

Çocuklardaki göz problemlerini teşhis etmek zordur çünkü çocuklar görmelerinin normal olduğunu sanırlar ve genellikle şikayet etmezler.

Görsel gelişimin sağlıklı olduğunu anlayabilmenin en iyi yolu doğumdan kısa bir süre…

Devamı

ÇOCUK GÖZ HASTALIKLARI

Çocuklardaki göz problemlerini teşhis etmek zordur çünkü çocuklar görmelerinin normal olduğunu sanırlar ve genellikle şikayet etmezler. Görsel gelişimin sağlıklı olduğunu anlayabilmenin en iyi yolu doğumdan kısa bir süre sonra, 6 aylıkken, 2 ve 4 yaşlarında daha sonra okul çağlarında periyodik bir şekilde profesyonel, rutin muayenelerini yapmaktır. Çocuk göz muayenesi uzak ve yakın görme keskinliklerini, göz takibini, fiksasyon yeteneklerini, gözleri birlikte kullanabilme yetisini, derinlik hissi ve renk görme muayenesini içerir. Pek çok görme problemi erken yaşlarda başladığı için erken tanı ve uygun tedavi. >>

 

* ÇOCUKLARINIZDAKİ MİYOPİNİN DURDURULMASI VE İLERLEMEMESİ İÇİN 2018 BUDAPEŞTE KONUŞMAMIZI ORİJİNAL HALİYLE BURAYI TIKLAYARAK>>

** Kliniğimizde bebek ölçümlerinde yüksek teknolojili Plusoptix A16 ve Plusoptix CR03 iki gözün aynı anda ölçüldüğü ekzantrik videoretinoskoplar özellikle 4 yaş altı bebeklerde ve hatta yeni doğanda bile saniyeler içinde göz ölçümlerinin yapıldığı sistemlerdir. Detayları için tıklayınız>>

 

MAKULA DEJENERESANSI- SARI NOKTA HASTALIĞI/İNTRAVİTREAL ENJEKSİYONLAR

Keskin ve renkli görmeyi sağlayan makula retinada toplu iğne büyüklüğünde bir alandır. Yaşa bağlı makula dejeneresansı (YBMD) yavaş görme kaybına neden olan ilerleyici bir hastalıkdır.İki tipi vardır: Yaş (eksudatif) ve kuru (atrofik) tipdir. Yaklaşık %80 kuru tip bulunur, fakat görme kaybından en çok yaş tip sorumludur. Kuru tipte çeşitli vitamin, mineraller ve lutein gibi bazı antioksidanların hastalığı yavaşlatığı düşünülür. Yaş tip’de sınırlı başarıda olan laser fotokoagülasyonu ve laser fotodinamik terapi (PDT) kullanılmıştır. Son yıllarda yeni damar oluşumlarını engelleyen ilaçların göziçi enjeksiyonları kullanıma girmiştir. Bu ilaçlar vasküler endotelial büyüme faktör inhibitörleri (antiVEGF)’dir İngilizce “Vascular Endothelial Growth Factor” kelimelerinin baş harflerinden oluşan VEGF adlı madde salındığı noktada damar endotel hücrelerini uyararak yeni damar oluşumunu sağlar. Gözde yaşa bağlı makula dejenerasyonunda da bu maddenin salındığı ve koroid bölgesinde yeni damarların ortaya çıktığı gösterilmiştir. (Altuzan/ Avastin/ Lucentus/ Eylea)